КОРЕКЦИЯ НА БРЪЧКИ.
Ботокс

ПРЕПАРАТ: Allergan, Neuronox
За остраняване на еволюционните структурни изменения, за хипердинамичните и статичните бръчки се прилагат различни методи от естетичната медицина. За нехирургична корекция на мимическите бръчки най-често се използва ботулиновия токсин А (Vistabel).

Появата на първите мимически бръчки започва още в ранна детска възраст, като следствие от често повтарящи се емоционални реакции. А също така от вродената склонност към възникване на бръчки поради повишената активност на определени мускули. Характера на тези мускули се определя в детска възраст и постепенно се затвърждава през годините.
Image

СЪЩНОСТ НА ПРОЦЕДУРАТА

Allergan, Neuronox etc.

Инжектирането на ботулиновия токсин А намалява активността на невромедиаторите на ацетилхолина в невромускулните съединения, както и в анатомичните холиенергични ганглии. Без въздействие нот нервен импулс мускулите остават в покой. По този начин ботулиновия токсин А временно отпуска мускулите на лицето, намалява или напълно премахва бръчките.

През 1992 год. се поставя началото на т. нар. ботокс терапия. Успешно се третират мимическите бръчки на лицето, както и бръчките ‘пачи крак’, а дори намира приложение за лечение на хиперхидроза – състояние на обилно изпотяване.

Ботокс терапията е бърз и безкръвен метод и точно поради тези причини се оказва и много търсен. Много важно е да се отбележи, че процедурите с ботокс са абсолютно противопоказни по време на бременност и кърмене.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30 годишна възраст. По принцип не съществува ограничение на процедурите с ботокс, могат да се правят цял живот, но не е желателно да се инжектира токсина на едно и също място повече от два пъти в годината. Ако повтаряте по-често процедурата и тя се изпълнява от непрофесионалист, то съществува реална опасност да получите парализа на лицевите мускули.

КАК ДЕЙСТВА БОТУЛИНОВИЯ ТОКСИН?
Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, като ефектът от нея се проявява след 2 до 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторното му нанасяне, времетраенето му се удължава. Дозировката на ботокса, предназначен за корекция на бръчки, е под 100 единици, като той е екстремно разреден. За дълбоките назолабиални бръчки (свързващи носа и устните), ботоксът не би бил най-добрият избор. По-добре е те да бъдат третирани с хиалуронова киселина.
Image
Image
Единица
Ботокс
14лв.
Цяло чело
Ботокс
280-400лв.
Зона очи
Ботокс
150-200лв.
Цяло лице
Ботокс
430-600лв.
Хиперхидроза
Ботокс
500-800лв.
Бруксизъм
Ботокс
200-400лв.

Купи online

Продукти домашна грижа