КАРБОНОВ ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ.
Alma Lasers

АПАРАТ: Harmony XL (Alma Lasers)
Карбоновия лазерен пилинг, наричан още "Холивудски пилинг" е отлична терапия при акне, разширени пори, пигментации, неравен тен и повърхностни бръчки. Процедурате се изпълнява на апарата Harmony XL на компанията Alma Lasers (Israel). Често тази процедура е наричана от специалистите като “карбоново почистване на лице” поради дълбокото изчистване на порите и е препоръчвана за употреба при пациенти с акне, но не в остра фаза. Като допълнителен ефект, под въздействието на лазера, се стимулира производството на собствен колаген в епидермиса и кожата придобива по-голяма еластичност.
Image

ТЕХНОЛОГИИ

Лазерен пилинг с неаблативен Q switched Nd:YAG Laser

Alma Lasers разработва първия фракционен неаблативен Q-Switched лазер, който осигурява на практикуващите предимствата на високоинтензивен Q-Switched лазер за третиране на несъвършенства, асоцииращи се с пигментни петна, акне и стареене на кожата.

Процедурата се извършва на Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064/532 Нм и запатентования накрайник Qswitch ClearLift на компанията Alma Lasers (Израел), позната в целия свят като Hollywood Peeling (Холивудски пилинг), в съчетание със специален нано-гел на базата на въглерод (въглероден диоксид).

Процедурата се извършва без видими наранявания на епидермиса, което допринася пациента да се върне веднага към ежедневните си занимания, отнема кратко време в рамките на 20-30мин. за цяло лице и може да се прави през цялата година, дори през летните месеци, което драстично я отличава от всички други съществуващи процедури за лазерно подмладяване и почистване на лице.

На какво се дължи ефекта?

Лазерният лъч прониква в дермалния слой на кожата на дълбочина от 2 до 4 мм на различните участъци и коагулира (свива) микрокапилярите на кожата, като стимулира фибробластите на кожата към производство на собствен млад колаген и еластин и обуславя образуването на млада и стегната кожа. Лечението включва лазерно облъчване на кожата, покрита със специална колоидна въглеродна суспензия. По време на лечението въглеродните частици проникват в неравноститена кожата, порите и поглъщат енергията на лазерната светлина, което води до „микроексплозии“, спомагащи за дълбокото почистване на кожата.
ЕТАПИ НА ПРОЦЕДУРАТА

Процедурата се извършва на 2 етапа:

Първият етап – лазерният карбонов пилинг на кожата започва с нанасяне на карбонов прах (понякога се полза и гел) върху желаната зона на въздействие, след което се извършва лазерно третиране със специален „q-switched“ лазер за карбонова терапия. Под влиянието на лазерните лъчи се предизвиква „експлодиране“ на карбоновите наночастици. Комбинираният ефект на лазерния лъч и въглеродните частици ускоряват излющтването (ексфолиацията) на мъртвите клетки. Този етап на процедурата позволява дълбоко почистване на повърхностните слоеве на кожата (епидермиса).

Вторият етап е необходим за дълбокото нагряване на тъканите, за да се засилят процесите на регенерация и производство на колаген, еластин и хиалуронова киселина в по-дълбоките слоеве на кожата (дермата). За тази цел се извършва Q-Switch лазерна фототермолиза. Общата продължителност на карбоновата лазерната терапия е около 20-30 мин.

Image
Image
Цяло лице
Лазерен пилинг
150лв.

Купи online

Продукти домашна грижа